torstai 13. joulukuuta 2012

Saippuan valmistus

Valmistin saippuaa kookosrasvasta, kasvirasvasta, oliiviöljystä, rypsiöljystä, Natrium hydroksidista ja vedestä. Työssä tarvitaan muutama dekkalasi, muovipussi ja lasisauva.

Ensimmäisenä punnitsin 28,6g kookosrasvaa, 42,9g kasvirasvaa, 42,9g oliiviöljyä ja 28,6g rypsiöljyä, kaikki samaan astiaan. Lämmitin astiaa niin että kovat rasvat sulivat ja syntyi yhtenäistä nestettä.
Tämän jälkeen punnitsin 19,6g Natriumhydroksidi kiteitä ja sekoitin ne 50 millilitraan kylmää vettä. Kun olin nämä tehnyt mittasin että rasvaseoksen lämpötila oli alle 50 astetta ja sekotin NaOH liuoksen siihen ja laitoin astiaan, johon olin laittanut pussin jotta saippua ei jäisi dekkalasiin kiinni. Tämän jälkeen lisäsin piparminttuaromia nesteeseen ja laitoin sen kylmään vesihauteeseen jäähtymään.



Lopputulokseksi tuli kiinteä käsisaippua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti